Att laga plättar på grillen kanske inte är något du hört talas om förr, och det är inte den typiska måltiden som tillagas ute i det fria – men med närmare eftertanke, varför inte? Resultatet är fantastiskt!
Vi svenskar är exceptionella på att hålla oss till traditioner, men ibland kan det vara läge att testa en ny twist av en gammal favorit. Här kommer det perfekta receptet för plättar på grillen:
Detta behöver du:
2 ½ dl ekologiskt mjöl (helst spält)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ½ dl crème fraiche eller din favorit yoghurt med smak (OBS, helfet)
2 msk smält smör
1 ägg (helst ekologiskt)
Eventuellt lite smör till stekning
Så här gör du:
- Blanda alla torra ingredienser
- Vispa ner vätskan
- Vispa mer smöret
- Tillsätt till sist ägget
Några tips för att lyckas
De flesta har testat plättar ett flertal gånger förut, men är du ny på området så kommer några bra tips på hur du skapar en succé:
- Om man gör plättarna på häll så kan det vara klokt att tänka på att inte göra dem för stora.
- Om man tar naturell yoghurt kan man tillsätta lite socker för att få den perfekta balansen.
- Ett annat riktigt gott alternativ är att bara pudra lite kanel blandat med vaniljsocker och vanligt socker på, det kompletterar plättarna perfekt.
- Att äta dem på det klassiska viset med sylt och grädde är självklart en framgångsfaktor även det. Det behöver inte vara svårt för att vara gott.
Ta sommarens måltider till en ny nivå och testa på att göra plättar på uteplatsen – vi lovar, du kommer inte bli besviken!
Perfekt att laga på en elektrisk häll så som No Worries BBQ. Klicka här om du vill läsa mer om hur du kan laga mat säkert utomhus och om No Worries BBQ utbud!