Finns det något bättre än att grilla?
Jag bryr mig inte om att det är vinter och om landet ligger mörklagt – det finns alltid plats och tid för att ställa upp grillen.
Och när man ändå sätter igång – varför inte göra det med stil?
Grundreceptet till de här baconbomberna med köttfärs och lök har jag hämtat från Traegers och de blir verkligen fantastiskt goda. Det roliga är också att man kan modifiera receptet lite själv, särskilt kring vad man stoppar i köttfärsen.
Jag har väldigt svårt att se någon bli missnöjd när man får denna på sin tallrik.
Kolla bara in slutresultatet här nedan!
Du behöver:
2 gula lökar
500 gram köttfärs
4 matskedar tärnad lök
4 matskedar
Hackad persilja
4 matskedar hackad svamp
1 matsked brunt socker/farinsocker
1 matsked kryddig ketchup
1 tesked soja
1 tesked Worcestershire
4 matskedar ströbröd
1 paket bacon
1 flaska BBQ-sås
Så här gör du:
1. Om du har lock och temperaturmätare på din grill, värm den till 220 grader. Annars kan du använda din vanliga ugn hemma för att förbereda.
2. Skär av toppen och botten på löken och skär itu, använd de största skivorna till att fylla med kött.
3. Ställ lökskivorna åt sidan och bland ihop köttfärsen med tärnad lök, persilja, svamp, brunt socker/farinsocker, kryddor och ströbröd i en stor bunke.
5. Forma till en boll och placera innanför två lökskivor.
6. Linda lökköttbullarna i bacon med tre skivor per boll. Du kan sätta i en tandpetare för att vara säker på att baconet hålls på plats.
7. Värm i 220 grader i 40 minuter. Ta ut och täck bollarna med barbeque-sås. Nu kan du ta dem till grillen om du värmt i ugnen och grilla på hög värme tills de får den perfekta färgen och ytan.
8. Resultatet: En riktigt läcker baconbomb som är både söt, salt och ser fantastiskt god ut, och vänta bara tills du får smaka på den!